Krajicek Foundation, Den Haag

Woensdag 11 juli vond de opening plaats van de eerste overkapte Krajicek playground van Nederland in Den Haag.

In de Haagse wijk Escamp is op woensdag 11 juli de eerste overkapte Krajicek Playground van Nederland geopend. De feestelijke opening was in handen van Quinty Trustfull. Joeri verzorgde een openingsdans voor ruim 300 kinderen uit de buurt, zij konden meedoen aan verschillende sport- en spelactiviteiten en genoten van een freestyle voetbaldemonstratie van Soufiane Touzani.

365 dagen per jaar beschut buiten spelen en sporten

De Krajicek Foundation begeleidt en motiveert kinderen en jongeren in aandachtswijken om dicht bij huis te sporten en te spelen. Op 120 Krajicek Playgrounds verspreid door Nederland spelen en sporten iedere dag 4.500 kinderen.

Door het plaatsen van een sportoverkapping kunnen kinderen 365 dagen per jaar beschut buiten spelen en sporten. Dankzij de Nationale Postcode Loterij heeft de Krajicek Foundation de mogelijkheid gekregen om drie Playgrounds te voorzien van een overkapping. Krajicek Playground Bouwlust in Den Haag heeft de primeur en is de eerste van Nederland met een sportoverkapping.

“Ook als het regent of sneeuwt kunnen kinderen nu gewoon buiten sporten en spelen. Dankzij de overkapping kunnen zij vaker en intensiever gebruik maken van de Playground. En dat is belangrijk, want de Nederlandse jeugd beweegt veel te weinig”: aldus Simone Richardson (Directeur Krajicek Foundation).

Bron: https://krajicek.nl/

FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER
YOUTUBE

ALGEMENE VOORWAARDEN    |     DISCLAIMER     |     PRIVACY    |      COPYRIGHT 2018 DANSJEFIT.NL    |     ADVIES EN REALISATIE MEES